I slutet av mars i år samlades människor för att skydda Margaret River, söder om Perth, genom att utropa floden till en juridisk person med den lokala administrationen som företrädare. I augusti 2017 rekommenderade en panel av australiensiska miljörättsexperter närmare undersökning av juridiska ramverk som skiftar fokus från mänskliga subjekt till naturens rättigheter. Michelle Maloney, en av grundarna till Australian Earth Laws Alliance, är den som föreslagit naturens rättigheter som ramverk för Margaret River. Hon kallar rekommendationen ”något enormt för den juridiska sfären här”. Maloney arbetar även nära urfolksrepresentanter för att ge rättigheter till Stora Barriärrevet och Blue Mountains.

Artikel i The Guardian It’s only natural: the push to give rivers, mountains and forests legal rights